Chicken Tikka Pulao Recipe

traditional cooking recipe rice


اجزاء:

چاول۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ 2/1 کلو
شملہ مرچ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ 2 عدد
چکن پیس۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ 1 کپ
نمک۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ 2/1چائے کا چمچ
چکن پاؤڈر۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ 1چائے کا چمچ
سفید مرچ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ ایک چائے کا چمچ
سرکہ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ 4 کھانے کے چمچے
پیلا رنگ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ حسب ضرورت
کشمش۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ 4/1کپ

عربی چاول بنانے کا طریقہ

چاول ابال لیں۔اب ایک پین میں 4کھانے کے چمچے تیل لگائیں اس میں شملہ مرچ، ابلی ہوئی چکن کے پیس، نمک،چکن پاؤدر، سفید مرچ، سرکہ، کشمش ڈال کر فرائی کریں۔
پھر ابلے ہوئے چاول ڈال دیں۔ مکس کرکے پیلا رنگ ڈال کر پانچ منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔

گرم گرم سرو کری



Ingredients

Red Chillies 1 tbsp
Cloves 6-8
Small Cardamom 6-8
Bay Leaves 1-2
Green Chillies (chopped) 3-4
Capsicum (cubed) 2 medium
Hot Sauce* 2 tbsp
Cooking OilChicken (cut into small pieces) 1 kg
RIce (washed and soaked for 20 minutes) 1 kg
Salt as per taste
Garlic Paste 1 TBs 


How To Make Arabic Rice

METHOD:

1.In a pot, heat Cooking oil on medium heat for 3-4 minutes.
2.Add Cloves, cardamom and bay leaves and stir fry for 1-2 minutes.
3.Add garlic, salt and chicken and mix well.
4.Cover and cook on medium heat until water in the chicken dries.
5.When the water dries, add rice and stir well for a few minutes.
6.Add 4 cups of water and mix well.
7.Cook on medium heat until only 1/2 cup water remains.
8.Add green and red chillies and cook until the water dries.
9.Then add capsicum and hot sauce and simmer on low heat for 5-7 minutes.
10.Mix well and dish out. Serve with hot sauce.








Comments